MediaCoach

Coggle Mindmaps maken

Maak zelf mindmaps met de webapp Coggle.it

Google Forms en Flubaroo

In Google Forms kun je een toets/quiz maken, met meerkeuze of open vragen. Samen met Flubaroo levert dat handige mogelijkheden op.

Je maakt een antwoordmodel, je kent een bepaald aantal punten toe aan een vraag (dat kan in Kahoot of in Socrative niet) en je zet de link bijvoorbeeld in Magister, zodat leerlingen de toets thuis, (ook dat kan in Kahoot en Socrative niet) bijvoorbeeld als huiswerkopdracht, of als ‘entry-card’ voor de les kunnen maken. Flipping the classroom! En het mooiste komt nog: Flubaroo kijkt de antwoorden voor je na en rekent de scores uit.

De scores krijg je mooi in één overzichtje en dat overzichtje kun je ook aan je leerlingen sturen.

Google Forms is ongeveer 600 keer gebruiksvriendelijker dan Wintoets, omdat je alles in één scherm kunt typen, net als in Word: geen gedoe met nieuwe pagina’s voor iedere nieuwe vraag en geen gedoe met wachtwoorden enz. Je kunt ook bestaande toetsvragen uit Word eenvoudig knippen en plakken.

Eén handige tip nog: maak even een nieuw google-account aan, dat je voor deze toetsen gaat gebruiken, want anders komt alles in je privémail terecht en dat wil je vast niet.

Mediawijsheid

Google onderwijs

De beste YouTube-kanalen voor docenten

Digitaal leren

Overige sites